torsdag 1 oktober 2009

Skolan!

Tänkte jag skulle skriva några rader om skolan nu när den äntligen? kommit igång!

Under hösten skall vi läsa totalt 6 olika kurser, samtidigt. Detta är ganska annorlunda mot sverige, då vi oftas bara läser en kurs i taget. Så just nu läser vi

Cross culture Management: i mina ögon mer en psykologikurs. De handlar om att folk runt i världen är olika och hänsyn till detta bör tas när man gör affärer. Läraren är Belgiska och tempot är otroligt lågt, så ett riktigt bra sömnpiller. Ämnet hade kanske kunna vara mer intressant om tempot hade varit lite högre och inte så diffust.

Internationall Marketing: Ganska intressant kurs med en indier till lärare. Lite jobbigt stundvis bara att jag aldrig läst någon marketing och detta är på c-nivå vilket innebär att läraren förutsätter att vi har någon slags förkunskap. Men eftersom ämnet är ganska kul med mycket grupparbeten så går de framåt

Strategy and Business Policy: Också ett ganska intressant ämnen, fast de bästa är våran brittiska till lärare. I stort sätt hela lektionerna går åt till att lyssna på hennes accent. Hon har otroligt mycket energi och gör ämnet otroligt intressant.

Internationall business law: I denna kursen har vi en häxa till lärare. En riktigt fransyska som har bott i US under några år så hon pratar perfekt engleska men med en franska accent som inte är av denna värld. Annars är kursen otroligt översiktlig och inte speciellt kompplicerad efter par år studier.

Production and operation management: har inte startat än, skall bli intressant.

Franska: Ojoj, vilken chock. Efter som vi befinner oss i byråkraternas land så är franska såklart ett obligatorsikt ämne. Så vi är indelade i grupper på drygt 15 st. Totalt är vi 300 utlänska studenter.... Jag hamnade såklart i en nybörjargrupp, men de var de komplikationerna uppstod. Våran lärare kan ingen engelska utan hela lektionen är på franska, och fort går de. De andra kan lite sedan innan så man känner sig som en idiot. Men tydligen är detta deras metod att lära ut språk, att inte komunnicera på något annat för då tvingas man lära sig. Ja de återstår att se hur mycket franska jag kan när jag kommer hem!

Detta blev lite allmänt om skolan! Ikväll bär de av till Munchen för oktoberfesten, världens andra största festival.
Hörs efter helgen
Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar