söndag 13 september 2009

12 sep!

Vilken dag vi fick! Vaknade vid 10, hade haft filmkväll på fredagen så vi var utvilade. Tanken var att vi skulle åka till lyon och shoppa men biljetterna var så dyra så vi bestämde oss för att hoppa detta. Istället tog vi fram broschyrerna vi har hämtat på turistinformationen och började kika. Resultatet blev att vi åkte med spårvagen till ändhållplatsen och tog sedan bussen ett par hållplatser. Då kom vi fram till ett naturreservat med gruvor.

Vi vandrade uppför de smala trakking stigarna längsmed en flod från berget. Riktigt mysigt att gå i skogen och höra vattnet och inte polisbilar och liknade. Efter 20 min vandring kom vi fram till grottorna och fick en guidad tur igen, visserligen på franska men de var otroligt vackert där inne. Fick även passa på att öva min fotografering och kan dra slutsatsen att fota i grottor är svårt.
På kvällen lagade vi sedan en kanon middag ihop. Drack vin och ändade tillslut upp på en bar som en utav våra guideböcker rekommenderar. Baren var piratinspirerad och dom eldade på bardisken, rikigt fräckt ställe som vi kommer besöka fler gånger.
Påvägen upp till grottorna
Inne i grottan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar