tisdag 8 september 2009

Två intensiva dagar!

Dom två sista dagarna har varit ganska intensiva. I söndags bestämde vi oss för att tränma lite vilket fick innebära att gå upp till Bastillien. Detta ären fästningsom ligger 400 m ovanför stan. Så på medskorna och skorts för de var riktigt varmt, skulle säkert kunna gissa på 30 grader. De tog en dryg timme att gå upp och de sista hundra meterna tog vi trapporna vilket har orsakat viss träningsvärk för oss. När vi väl kom upp satte vi oss på några stenar och njöt av solen och den vackra utsikten.

När vi kom ner till stan igen var kl 6 och vi var jätte hungriga men insåg ganska snabbt att få mat vi den tidpunkten skulle bli problem. Men Laura, som den amrikan hon är, fick då syn på Subway, så kvällens middag fick bli amrikanska smörgåsar.

Sedan på kvällen gick vi med Marc på en fransk fest. Där fick vi massa goda snittar och kakor, vilket kompenserade upp våran amrikanska middag lite innan de var dax att sova.

Måndag morgon vaknade vi och hade två mål för dagen, att köpa nya joggingskor till Ingrid och ta oss till turistinformationen. Då vi inte har hittat en ända sportaffär i hela staden hade vi kollat ut en på internet så vi började gå mot platsen där den skulle finnas. När vi kom fram var där ingen sportaffär, utan ett sandwich ställe!? Så vi gick in och frågade och då visade de sig att sportaffären låg ganska långt därifrån men killen sa att vi skulle ta buss nr 13 vilket vi gjorde. Då ändade vi tillslut upp på ett jättestort köpcentrum. Där fanns de joggingskor.

Sedan efter ett tag blev de att ta spårvagnen tillbaka till stan för att gå till turistinformationen och möta upp Sofia och Nils för middag på stan. Lyckades hitta en jättemysig uteservering där vi slog oss ner och fick en jättegod middag. Sedan var de dax att rusa vidare för att gå på bio med de internatinella studenterna. Filmen som visades var Tarantionos film om andra världskriget med Brad Pitt i spetsen. Probelmet var bara att stundvis pratade de bara franska, nästa stund bara tyska och sedan lite amrikanska. Där satt vi med fransk text och förstod stundvis inte någonting. Jag hade tur att jag ändå förstår tyska hyggligt, för de var många som bara pratar engelska och förstod ingenting. Men detta var en upplevelse!

Nu skall jag och mina sjuka rumskamrater gå till apoteket. Bilderna ville inte ladda upp sig så får göra de senare
Ha de så bra
Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar